Foooxs

In samenwerking met Feydom en House Of Thousand Designers heb ik mijn bachelorproef uitgewerkt. De uitdaging was om een zetel te ontwerpen die zo compact mogelijk zou kunnen verpakt en verzonden worden. De afmetingen werden vastgelegd op 60x60x120cm.

Door de rugsteun op te bergen in het holle gedeelte van de zittingen besparen we enorm veel plaats. Op deze manier kunnen we dan ook 3 afzonderlijke zit elementen maken. Daarbovenop is er ook nog ruimte voor een voetbankje. Dit zorgt er voor dat we in een heel beperkt volume een volwaardige sofa kunnen verpakken met comfortabele zitplaats voor 4 personen.

Kies jouw favoriete opstelling en geniet.

Dankzij de vele jaren ervaring in het produceren van sofa’s werd ik heel er goed bijgestaan tijdens het ontwerpen van Foooxs. Feydom heeft hier in het gebouw een eigen prototype studio. Hier vormen de meest ervaren werknemers de ideeën van de ontwerpers om tot werkelijke producten. Eva zorgt voor de textiel, Limen staat in voor het houtwerk en tot slot verzorgt Nikola de mousse en bevestiging. Zonder deze drie zou Foooxs nooit zijn wat hij nu is.